Mirosuri pentru a creste bunastarea

Lavanda| poate rezolva problemele cu somnul

Mirosul esențial pentru relaxare – calmează mintea si trupul. Un studiu a descoperit ca acesta poate chiar si sa trateze insomnia la studenți. O cercetare la care au fost examinate 42 de femeii de la colegiu a demonstrat ca aceasta fragranta a diminuat problemele cu somnul si depresia.

 

 

Scorțișoara | activează creierul

Vrei sa-i dai un impuls creierului tău? Ai putea sa introduci scorțișoara in mediul tău. Niște studii arata ca atleții ce au folosit fragrante cu scorțișoara si-au îmbunătățit funcțiile cognitive ca memoria executiva si nivelul concentrare.

 

 

Citrus | creste nivelul de energie

De ce sa bei o cafea când citrusul iti poate crea același efect? Lămâia si portocala sunt cele mai cunoscute surse de vitamina C însă doar mirosul acestor fructe pot creste nivelul de energie si vigilenta.

 

 

Vanilie | îmbunătățește dispoziția

Ai starea melancolica de după – Crăciun? Posibil daca ai  folosi vanilia mai des ai putea vedea schimbări pozitive in dispoziția ta. S-a descoperit ca vanilia creste sentimentul de bucurie si relaxare.

 

 

Menta | poate ajuta cu concentrarea

Pe lângă faptul ca iți îmbunătățește respirația, aceasta poate sa iți susțină creierul. un studiu efectuat de către Wheeling jesuit university  a demonstrat ca mirosul de menta poate fi conectat cu rezistenta cognitiva mărita, motivare si învigorarea spiritului.

 

 

Merele | pot opri migrena din drumul ei

Chiar poate acest fruct sa apere fraza „ un mar pe zi tine doctorul departe”? mirosul merelor poate ajuta in reducerea efectelor migrenei, deci, chiar poate!